Opleiding_2049


LEZING: Ode aan de stille getuigen. Als zorgverleners bij een stervensproces (TURNHOUT, 18/05/2021)

Contactpersoon: $Dirk Godecharle
Emailadres: dirk.godecharle@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. Pastorale Eenheid Clara van Assisi

Spreker: Steven Van Wortswinkel
Steven werkt als ethicus voor de Gasthuiszusters van Antwerpen. Hij startte in 2010 als orthopedagoog (professionele bachelor HoGent) in één van de GZA woonzorgcentra en studeerde in 2011 af als master in de moraalwetenschappen (UGent). Na 5 jaar in de zorgpraktijk, nam Steven in 2015 het kwaliteitsmanagement ter harte. In 2018 nam Steven de rol van ethicus op voor de commissie voor medische ethiek van de GZA ziekenhuizen. Deze rol groeide uit tot de functie stafmedewerker ethiek voor zowel de ziekenhuizen als de woonzorgcentra van de Gasthuiszusters Antwerpen.Doelgroep

Alle geïnteresseerden

dinsdag 18 mei van 19.30 u. tot 22 u.
in de grote aula van het HIVSET
Herentalsstraat 70 in Turnhout

Wil je je aanwezigheid doorgeven op administratie-vc@hivset.be? Bedankt.

Programma

Bij elk overlijden zijn stille getuigen. Mensen die beroepsmatig deel uit maken van het stervensproces van de medemens. Deze lezing kijkt naar het sterven vanuit de blik van de zorgverlener. Vaak de troostende stem, of de zalvende hand maar steeds ook de achterblijver. Aan de hand van praktijkverhalen neemt Steven je mee in het perspectief van de mens naast het bed. Het zijn odes aan de stille getuigen en tegelijk pleidooien om hen deskundig moreel te ondersteunen. Samen verkennen we het geweten van de mens die nu zorg verleent, straks afscheid neemt en morgen opnieuw klaar staat om te zorgen. Hoe zorgen wij voor zij die steeds achterblijven?

Kostprijs

geen, een vrije bijdrage voor de onkosten wordt gewaardeerd

Getuigschrift

aanwezigheidsattest op aanvraag

Betalingsmogelijkheden

nvt

Betaald educatief verlof

nvt

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.