Opleiding_2017


LEZING: Afscheid dat verbindt. Praten over het levenseinde (TURNHOUT, 21/04/2021)

Contactpersoon: $Dirk Godecharle
Emailadres: dirk.godecharle@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. de Pastorale Eenheid Clara van Assisi

Spreker: Hilde Ingels
Hilde is socioloog (KULeuven) en werkte 6 jaar als pastor op de Universitaire Parochie. Als freelancejournalist schreef ze o.m. voor Tertio. Al ruim 20 jaar is ze verbonden aan de Arteveldehogeschool (Gent), opleidingen sociaal werk en journalistiek. Ze schreef het boek 'Afscheid dat verbindt – praten over het levenseinde' (Lannoo) waarover Dirk De Wachter schrijft: "Dit boek brengt de dood bewust in het leven. Het geeft woorden, verhalen en taal aan levens die naar het einde gaan. Het zijn woorden van verbinding."
Doelgroep

Alle geïnteresseerden

Deze lezing wordt ONLINE gegeven op
woensdag 21 april van 19.30 u. tot 22 u.
Alle deelnemers ontvangen de dag voordien de Zoomlink.

DEZE LEZING IS VOLZET.

Programma

Praten over het einde van het leven is niet gemakkelijk. Hoe begin je eraan? Wanneer doe je dat en vooral: wat doet dit met een mens? Amfora vzw is een organisatie die op meerdere manieren dit gesprek faciliteert. Hilde Ingels tekent sinds 2015 intussen bijna 60 eindelevensverhalen op. Ze gaat op interview bij mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden en laat hen terugblikken op hun leven en vooruitkijken naar het afscheid en de dood. Dit gesprek wordt in een verhaal uitgewerkt en in een boekje gegoten dat aan de persoon of de naasten teruggegeven wordt. Die vele gesprekken leren dat kunnen praten over afscheid en dood vaak een opvallende rust brengt bij mensen. Via het vormingsaanbod Afscheid dat verbindt zet Amfora ook in op training van zorgprofessionals en vrijwilligers uit de palliatieve zorg. Zij leren de vaardigheid van zo’n eindelevensgesprek en -verhaal zodat ze er vervolgens op de werkvloer mee aan de slag kunnen.

Kostprijs

Geen, een vrije bijdrage voor de onkosten wordt gewaardeerd

Getuigschrift

Attest van aanwezigheid, verkrijgbaar op aanvraag

Betalingsmogelijkheden

nvt

Betaald educatief verlof

nvt

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.