Opleiding_2013


Delen om te helen: verbinding door verhalen (WEBINAR, 25/03/2021)

Contactpersoon: team communicatie
Emailadres: vormingscentrum-communicatie@hivset.be

Deze vorming gaat door op 25 maart 2021 van 19u30 tot 22u via ZOOM.

De link van de vorming wordt jullie enkele dagen voor de vorming door gemaild.
Gelieve een persoonlijk e-mailadres door te geven bij inschrijving zodat we jullie rechtstreeks kunnen bereiken.

Begeleider: Karen Segers


Maximum aantal deelnemers: 12Doelgroep

Iedereen is welkom op deze vorming

Programma

Na enkele maanden van corona-maatregelen zal stilletjes aan het leven opnieuw worden opgenomen. Sommige onder ons hebben niet stilgestaan en hebben juist 200% alles moeten geven om voor anderen te zorgen. Er is een tijd voor corona en de tijd na corona zal ooit ook komen. Maar tussen die twee momenten beweegt er enorm veel. We worden heen en weer geslingerd in wat mag er wel, wat mag er niet. We leven op automatische piloot of zijn helemaal de kluts kwijt. Iedereen beleeft deze periode op een unieke manier. Als leidinggevende is het daarom belangrijk om de tijd te nemen even polshoogte te nemen. Elke sector had en heeft nog steeds zijn uitdagingen. We zaten/zitten in een collectief rouwproces waar we samen moeten helen, als familie, als team, als organisatie.

We ontwikkelden een methode om met dit proces aan de slag te gaan. We zijn ervan overtuigd dat men door het delen van verhalen kan komen tot verbinding, samen sterk. Zien we deze situatie als een crisis of als een transitie waarin we als organisatie door moeten?
De vragen die in de vertel-methodiek gebruikt worden peilen naar ervaringen, ontdekkingen van zichzelf of elkaar als collega’s, boren dieper in op wat hoe we dit allemaal beleven. Om zo de oefening te maken in: Wat houden we vast van deze situatie of wat willen we liever achter laten?

- Wil je meer weten over het belang van het delen van verhalen en ben je op zoek naar tips om deze methodiek goed te begeleiden?
- Heb je zelf even behoefte om eens terug te blikken en vooruit te kijken?
Dan is deze Webinar voor jou!

Deze vorming wordt online aangeboden.

Hoe werkt dat?
Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar het online vormingslokaal. Daarnaast ontvang je enkele tips om je deelname prettig te laten verlopen. Indien je deelneemt via computer, hoef je niets te installeren. Als je klikt op de link via een mobiel toestel, dan zal het toestel vragen om Google Meet te mogen installeren. Daarna kan je luisteren naar de spreker, maar ook vragen stellen.

Wat heb je nodig?
Je kan de vorming volgen op een computer, tablet of smartphone met een stabiele internetverbinding. Indien je vragen wil stellen en zichtbaar wil zijn voor anderen, moet je toestel uitgerust zijn met een webcam of frontale camera en microfoon.

We bezorgen je vooraf ondersteunende informatie, zodat zelfs voor wie de eerste keer deelneemt aan een online vorming, alles relaxed verloopt.

Kostprijs

€45
In deze prijs zit ook de methodiek (waaier met de vragen) inbegrepen.

Getuigschrift

Je ontvangt na de vorming een attest van aanwezigheid.

Betalingsmogelijkheden

We hebben een erkenning voor KMO portefeuille.

Betaald educatief verlof

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaald educatief verlof.

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.