Dementie en het lerend vermogen (WEBINAR, W, 29/04/2021 en 08/06/2021)

Contactpersoon: team chronische zorg waregem
Emailadres: vormingscentrum-waregem@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. RHIZO Kortrijk

Wanneer? Donderdag 29 april en dinsdag 8 juni telkens van 13u30 tot 15u
Waar? via webinar! Dit is het online les volgen waarbij de cursist thuis via de computer/laptop kan deelnemen aan de vorming. Hoe dit in zijn werk gaat, zal tijdig worden doorgegeven. Onze lesgevers hebben zich hierin terdege bijgeschoold en kunnen de deelnemers hierin professioneel ondersteunen.

Dementie en het lerend vermogen


Maximum aantal deelnemers: 15Doelgroep

Zorgkundigen en verpleegkundigen

Programma

Hoe leer ik iemand zijn eigen kamer terug te vinden?
Hoe leer ik iemand steeds zijn rollator mee te nemen bij het stappen?
Hoe leer ik iemand niet steeds opnieuw in andere kamers binnen te gaan?


Wetenschappelijk onderzoek naar het lerend vermogen bij mensen met dementie toont aan dat mensen met dementie wel degelijk in staat zijn om te leren. Hoe je daarbij als professional kan helpen, leer je in deze vorming.
We leren hoe het normale geheugen werkt en wat er gebeurt met het geheugen bij mensen met dementie. We staan stil hoe we het best vaardigheden aanleren bij mensen met dementie en overlopen de verschillende soorten leren: foutloos leren, emotieleren en associatieleren. Er wordt gewerkt met verschillende filmpjes die tonen hoe de theorie praktisch bruikbaar wordt gemaakt.
De bedoeling is dat de cursisten met deze informatie in hun eigen werkveld bij één of meerdere mensen met dementie aan de slag gaan.
Een tijd later, in het tweede deel van de vorming, nemen we samen met de cursisten de tijd om ervaringen te delen en vragen te beantwoorden.

Deze vorming wordt online aangeboden.

Hoe werkt dat?
Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar het online vormingslokaal. Daarnaast ontvang je enkele tips om je deelname prettig te laten verlopen. Indien je deelneemt via computer, hoef je niets te installeren. Als je klikt op de link via een mobiel toestel, dan zal het toestel vragen om Google Meet te mogen installeren. Daarna kan je luisteren naar de spreker, maar ook vragen stellen.

Wat heb je nodig?
Je kan de vorming volgen op een computer, tablet of smartphone met een stabiele internetverbinding. Indien je vragen wil stellen en zichtbaar wil zijn voor anderen, moet je toestel uitgerust zijn met een webcam of frontale camera en microfoon.

We bezorgen je vooraf ondersteunende informatie, zodat zelfs voor wie de eerste keer deelneemt aan een online vorming, alles relaxed verloopt.

Kostprijs

40€

Getuigschrift

Indien gewenst kan je na de sessies digitaal een aanwezigheidsattest ontvangen.

Betalingsmogelijkheden

We beschikken over een erkenning i.h.k.v. de KMO-portefeuille voor opleidingen. Gelieve dit te melden bij inschrijving.
Voor deze opleiding kan je enkel gebruik maken van de KMO-portefeuille indien je met meerdere collega's komt (het totale inschrijvingsbedrag moet meer dan 100 euro bedragen).
Raadpleeg onze voorwaarden onderaan deze pagina.

Betaald educatief verlof

Niet van toepassing

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.