Opleiding_1967


Delen om te helen (WEBINAR, 27 augustus 2020)

Contactpersoon: Griet Severeyns
Emailadres: griet.severeyns@hivset.be

Na enkele weken van corona-maatregelen zal stilletjes aan het leven opnieuw worden opgenomen. Sommige onder ons hebben niet stilgestaan en hebben juist 200% alles moeten geven om voor anderen te zorgen. Er is een tijd voor corona en de tijd na corona zal ooit ook komen. Maar tussen die twee momenten beweegt er enorm veel. We worden heen en weer geslingerd in wat mag er wel, wat mag er niet. We leven op automatische piloot of zijn helemaal de kluts kwijt. Iedereen beleeft deze periode op een unieke manier. Als leidinggevende is het daarom belangrijk om de tijd te nemen even polshoogte te nemen. Elke sector had en heeft nog steeds zijn uitdagingen. We zaten/zitten in een collectief rouwproces waar we samen moeten helen, als familie, als team, als organisatie.
Naast corona zijn er in een organisatie soms ook andere faseovergangen die de aandacht vragen: een fusie, een verandering van leidinggevende, een overlijden in een team, enz.

Deze methodiek laat het belang zien van op de juiste moment, verschillende zaken bespreekbaar maken. Hoe je dit doet en wat het is, hoor en ervaar je in dit webinar.

De Webinar gaat door op donderdag 27 augustus 2020 van 14u-16u
Bij de deelname van dit Webinar kan je ook de methodiek verkrijgen (zit bij in de prijs verrekend)
Doelgroep

Onderwijs, teamverantwoordelijken, leidinggevenden, zorg -en hulpverleners,...

Programma

We ontwikkelden een methode om met dit proces aan de slag te gaan. We zijn ervan overtuigd dat men door het delen van verhalen kan komen tot verbinding, samen sterk. Zien we deze situatie als een crisis of als een transitie waarin we als organisatie door moeten?
De vragen die in de vertel-methodiek gebruikt worden peilen naar ervaringen, ontdekkingen van zichzelf of elkaar als collega’s, boren dieper in op wat hoe we dit allemaal beleven. Om zo de oefening te maken in: Wat houden we vast van deze situatie of wat willen we liever achter laten?

- Wil je meer weten over het belang van het delen van verhalen en ben je op zoek naar tips om deze methodiek goed te begeleiden?
- Heb je zelf even behoefte om eens terug te blikken en vooruit te kijken?
Dan is deze Webinar voor jou!

Deze vorming wordt online aangeboden.

Hoe werkt dat?
Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar het online vormingslokaal. Daarnaast ontvang je enkele tips om je deelname prettig te laten verlopen. Indien je deelneemt via computer, hoef je niets te installeren. Als je klikt op de link via een mobiel toestel, dan zal het toestel vragen om Google Meet te mogen installeren. Daarna kan je luisteren naar de spreker, maar ook vragen stellen.

Wat heb je nodig?
Je kan de vorming volgen op een computer, tablet of smartphone met een stabiele internetverbinding. Indien je vragen wil stellen en zichtbaar wil zijn voor anderen, moet je toestel uitgerust zijn met een webcam of frontale camera en microfoon.

We bezorgen je vooraf ondersteunende informatie, zodat zelfs voor wie de eerste keer deelneemt aan een online vorming, alles relaxed verloopt.

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.