Omgaan met rouw en verlies (WEBINAR,W, 20/10/2020 en 17/11/2020)

Contactpersoon: team chronische zorg waregem
Emailadres: vormingscentrum-waregem@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. RHIZO Kortrijk

Wanneer? Dinsdagen telkens van 13u30 tot 15u: 20 oktober 2020 en 17 november 2020
Waar? via webinar! Dit is het online les volgen waarbij de cursist thuis via de computer/laptop kan deelnemen aan de vorming. Hoe dit in zijn werk gaat, zal tijdig worden doorgegeven. Onze lesgevers hebben zich hierin terdege bijgeschoold en kunnen de deelnemers hierin professioneel ondersteunen.


Maximum aantal deelnemers: 15Doelgroep

Zorgkundigen en verpleegkundigen

Programma

Rouwen om verlies is veel ruimer dan rouwen om iemand die sterft. We rouwen om een job die we niet kunnen krijgen, we rouwen als we onze kinderwens niet kunnen vervullen,…. Er is ook het uitgesteld rouwen.
In deze vorming staan we stil bij de 4 rouwtaken die we doorlopen wanneer we rouwen om verlies. We leren wat de taken inhouden en hoe wij rouwende mensen kunnen ondersteunen in het doorlopen van die taken. We staan ook stil bij omgaan met een levend verlies (een chronische ziekte, een steeds voortschrijdende achteruitgang,….) en hoe verschillend we dit als zorgverlener kunnen benaderen in vergelijking met een eindig verlies.

De vorming is opgedeeld in 2 delen:
De vier rouwtaken + hoe kunnen wij als zorgverlener helpen bij mensen in rouw
Ervaringen delen + Omgaan met een levend verlies en hoe kunnen wij als zorgverlener daarbij helpen

Deze vorming wordt online aangeboden.

Hoe werkt dat?
Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar het online vormingslokaal. Daarnaast ontvang je enkele tips om je deelname prettig te laten verlopen. Indien je deelneemt via computer, hoef je niets te installeren. Als je klikt op de link via een mobiel toestel, dan zal het toestel vragen om Google Meet te mogen installeren. Daarna kan je luisteren naar de spreker, maar ook vragen stellen.

Wat heb je nodig?
Je kan de vorming volgen op een computer, tablet of smartphone met een stabiele internetverbinding. Indien je vragen wil stellen en zichtbaar wil zijn voor anderen, moet je toestel uitgerust zijn met een webcam of frontale camera en microfoon.

We bezorgen je vooraf ondersteunende informatie, zodat zelfs voor wie de eerste keer deelneemt aan een online vorming, alles relaxed verloopt.

Kostprijs

40€

Getuigschrift

Indien gewenst kan je na de sessies digitaal een aanwezigheidsattest ontvangen.

Betalingsmogelijkheden

We beschikken over een erkenning i.h.k.v. de KMO-portefeuille voor opleidingen. Gelieve dit te melden bij inschrijving.
Voor deze opleiding kan je enkel gebruik maken van de KMO-portefeuille indien je met meerdere collega's komt (het totale inschrijvingsbedrag moet meer dan 100 euro bedragen).
Raadpleeg onze voorwaarden onderaan deze pagina.

Betaald educatief verlof

Niet van toepassing

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.