Opleiding_1947


Lezingencyclus 2020: Zorgen met gezond verstand. Ethiek is dagelijkse kost (TURNHOUT, 10/11/2020)

Contactpersoon: Dirk Godecharle
Emailadres: dirk.godecharle@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. de Pastorale Eenheid Clara van Assisi

Spreker: Simon Godecharle
Simon Godecharle is master in de theologie en behaalde een doctoraat in de biomedische wetenschappen aan het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht van de KU Leuven. Hij is coördinator gezondheidsethiek van de zorggroep Emmaüs vzw. Deze vzw omvat 24 instellingen in alle takken van de gezondheidszorg en welzijnszorg. In totaal zijn er een 7000 werknemers in deze groep. Simon woont in Oud-Turnhout, is gehuwd met Dorina en vader van kleuter Emmanuel en peuter Anna, volgens zijn eigen getuigenis twee fantastische kinderen.Doelgroep

alle geïnteresseerden

De lezing gaat door
op dinsdag 10 november van 19.30 u. tot 22 u.
in de grote aula van Campus HIVSET
Herentalsstraat 70 in Turnhout

Programma

Ethiek in de zorg leeft. Of het nu gaat over euthanasie, zwangerschapsafbreking, (on)verantwoord ouderschap, risico’s nemen in de zorg, digitalisering van de zorg, onbetaalbare en toch levensnoodzakelijke medicatie, het te kort schieten in de zorg: ethiek haalt de krantenkoppen en kleurt onze gesprekken. Het is ook niet verwonderlijk. Zorg is iets waar we allemaal vroeg of laat mee in contact komen. Ethiek in de zorg, de keuzes die er gemaakt worden en de mogelijkheden die we krijgen, hebben dan ook een directe impact op ons leven en dat van onze geliefden.
In deze vorming gidst dr. Simon Godecharle ons door de ethische gevoeligheden die actueel leven in de zorg. Hij hanteert hierbij meerdere perspectieven: dat van de zorgvrager, zijn of haar familie en dat van de zorgverleners. Ook staat hij open om vragen of thema’s te bespreken die leven bij de deelnemers. U kan steeds vragen op voorhand bezorgen (graag voor 13 april) via simon.godecharle@emmaus.be. Op die manier kan hij deze opnemen en verwerken.

Kostprijs

Deelname is gratis.

Je moet enkel je aanwezigheid doorgeven aan administratie-vc@hivset.be

Getuigschrift

aanwezigheidsattest op aanvraag

Betalingsmogelijkheden

Indien je de lezingencyclus wil ondersteunen, kan je een vrije bijdrage leveren.

Betaald educatief verlof

n.v.t.

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.