Divers sensitief in de zorg (TURNHOUT,17/05/2021)

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. DoorElkaar Hivset Campus

Onze samenleving wordt, of beter is superdivers. Al wie op de eerste lijn werkt in hulpverlening, gezondheidszorg of onderwijs, ervaart dat iedere dag. Toch blijven we worstelen met die diversiteit en de meertaligheid in de zorg, ook vaak met cultuur - of religie verschillen. Tijdens deze halve dag geven we taal aan en inzicht in die verandering. Interculturele competenties worden in de 21ste eeuw dan ook even belangrijk als de eigenlijke zorg- of medische kennis van professionals. We zoomen ook in op het organiseren van die diversiteit.

Waar? Hivset Campus Turnhout, Herentalsstraat 70, 2300 TURNHOUT
Wanneer? Maandag 17 mei 2021 van 14 tot 17 uur


Maximum aantal deelnemers: 60Doelgroep

Allen die in zorg of onderwijs in de zorg werken, beleidsmedewerkers, leidinggevenden in de zorg...

Programma

Interculturalisering en divers-sensitief betekent oog hebben voor de diversiteit in de diversiteit. Divers-sensitief werken betekent: weten dat in de meeste gevallen culturele of religieuze verschillen er niet toe doen, maar ook: aanvoelen wanneer aandacht voor die culturele en religieuze verschillen wél relevant is om goede zorg te bieden, en hoe er dan respectvol mee om te gaan.

Deze halve dag is een inleiding op, een aanzet. In het najaar plannen we diverse workshops om te verfijnen.

14 uur: START lezing: divers sensitieve competenties in de zorg: Waarom, Hoe en wat doen?? (Lieve lenaerts, DoorElkaar Hivset Campus

14.30 uur: Samenwerken op basis van wederzijds respect : “Grenzen verleggen maar ook duidelijke grenzen stellen”. Waar ligt de grens? (Houssein Boukhriss, bureau)

Een getuigenisKostprijs

45 euro

Getuigschrift

U ontvangt een attest van aanwezigheid

Betaald educatief verlof

NVT

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.