Referentiepersoon pijn en pijnbestrijding (TURNHOUT, 2020-21)

Contactpersoon: Ria Engelen
Emailadres: ria.engelen@hivset.be

'Pijn', één van de meest bevraagde symptomen in de zorg!

Maar wat is pijn? Welke soorten pijn kunnen we onderscheiden? Gaat het om acute pijn, chronische pijn, maligne pijn, spirituele pijn,..? Hoe moeten we omgaan met pijn in de zorg? Hoe kunnen we de levenskwaliteit van de patiënt met pijn verbeteren? Welke therapieën bestaan er? Nieuwe ontwikkelingen? Waarom is een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk? Deze en andere vragen komen aan bod in de referentieopleiding Pijn en pijnbestrijding. Deze vorming voor verpleegkundigen kwam er op vraag van de sector zelf en kwam tot stand in nauwe samenwerking met verpleegkundige pijnspecialisten en artsen van verschillende pijncentra in Vlaanderen.


Maximum aantal deelnemers: 20Doelgroep

Verpleegkundigen die hun competenties op het gebied van pijnkennis en pijnbestrijding willen verruimen en verscherpen. In het brede werkveld zijn verpleegkundigen belangrijke observanten en vertalers van het begrip 'pijn'. Door het volgen van deze opleiding wordt men geprikkeld tot meer genuanceerde observaties en analyses. Deze kennis zal bijdragen tot een betere afstemming van de pijnbestrijding in haar meest diverse vormen.

Programma

De opleiding loopt over 7 donderdagen en start op 21/01/2021. Overige data: 26/01 (dinsdag), 04/02, 11/02, 04/03, 11/03, 18/03.

De lessen vinden plaats in de lokalen van het HIVSET, telkens van 9.00 tot 17.00 u. We volgen hierbij de richtlijnen van de overheid m.b.t. de Coronapandemie.

Onderwerpen
• Wat is pijn?
• Vormen van pijn
• Interpretatie en diagnose
• Ethische aspecten
• Juridisch-sociaal
• Workshops
• Pijn in praktijk
• Nieuwe ontwikkelingen

Kostprijs

380 euro (koffie en cursusmateriaal inbegrepen)

Getuigschrift

Cursisten die de opleiding beëindigen conform de afspraken, ontvangen een getuigschrift van het Vormingscentrum.

Betalingsmogelijkheden

Vlaams Opleidingsverlof is mogelijk, gelieve dit te melden bij inschrijving.

We beschikken over een erkenning i.h.k.v. de KMO-portefeuille: geniet als zelfstandige zorgverlener (of medewerker van een KMO) van 30 tot 40% subsidie. Gelieve dit te melden bij inschrijving.

Betaald educatief verlof

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams Opleidingsverlof. Gelieve dit te melden bij inschrijving, indien je daar gebruik van wenst te maken.

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.