Opleiding_1806


Hoe omgaan met racisme? (Turnhout, uitgesteld naar 24 november 2020)

Contactpersoon: Griet Severeyns
Emailadres: griet.severeyns@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. Vormingscentrum DoorElkaar

Racisme is een (te) vaak onderschat en verwaarloosd probleem in onze samenleving, omdat het vooral de “vanzelfzwijgendheden” in onze samenleving blootlegt. Het privilege om er niet over te hoeven nadenken of spreken is evenwel een symptoom van dezelfde wonde.
Racisme wordt te vaak weggepraat als iets waar die "ander" overgevoelig aan is. Racisme negeren en minimaliseren is deel van een discriminerende houding, die deze mechanismen alleen maar voedt.

Maar hoe reageer je dan het best op racisme? Want het zijn niet vaak onbekenden die uitspraken doen, soms zijn het ook familieleden, vrienden, collega's, cliënten,... Dit maakt het niet gemakkelijk omdat emotie vaak overheerst.

Woensdag 3/06/2020 van 9u tot 12u30


Maximum aantal deelnemers: 20Doelgroep

Leerkrachten, leidinggevenden, hulpverleners, begeleiders,...

Programma

Deze halve dag geven we praktische tools en tips om gepast te reageren op racisme. Het is een mooi vervolg op de eerste dag 'Racisme, over wonden en veerkracht' (5 mei 2020).
We voorzien theoretische kaders om op een verbindende manier te communiceren en gaan hier ook in de praktijk mee aan de slag.

Kostprijs

40,00

Getuigschrift

aanwezigheidsattest

Betaald educatief verlof

niet van toepassing

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.