Opleiding_1863


NETWERKEVENT - NIEUWSGIERIGHEID, HET BESTE TEGENGIF VOOR POLARISATIE (7 MEI 2020) VOLZET

Donderdag 7 mei 2020 van 19u tot 21u + afsluitende netwerkborrel
Locatie: Campus Hivset Turnhout, Herentalsstraat 70 - 2300 Turnhout
VANAF 19 UUR
We nodigen onze klanten, cursisten, partners, gastdocenten en iedereen met een hart voor kwaliteitsvol werk uit.
Dagdagelijks trachten wij onze visie waar te maken in onze vormingen en begeleidingen.Om te schitteren in uniekheid, no nonsense en om vernieuwend en verbindend te zijn in samenwerking.

Dit zetten wij graag in de kijker op ons netwerkmoment, met als gastspreker Ruben Mersch. Een moment om elkaar te ontmoeten en te netwerken bij een hapje en een drankje.
Deelname is gratis.

VOLZET

(Opm.: op het inschrijvingsformulier wordt gevraagd naar je betaalwijze. Gelieve willekeurig een betaalwijze aan te klikken, er zal geen factuur volgen)


Maximum aantal deelnemers: 158Doelgroep

Klanten, cursisten, partners, gastdocenten, collega's, ...iedereen is welkom.

Programma

De keynote op dit event wordt gebracht door Ruben Mersch.
Ruben (1976) is filosoof en bioloog, maar hield zich de eerste 10 jaar van zijn loopbaan met informatica bezig in de farmaceutische industrie. Tot hij met zijn bestseller 'Oogklepdenken’ de ogen van veel mensen opende. Hij schreef nadien nog ‘waarom moet iedereen altijd gelijk hebben’ en ‘van mening verschillen’. Waarom ontstaan er, of het nu gaat over wel of niet vaccineren, de opwarming van het klimaat of de rol van de islam in de aanslagen, zo vaak twee kampen die er beiden van overtuigd zijn dat de feiten, en de wetenschap, hen gelijk geven? Waarom gebruiken we feiten zo vaak niet als manier om meer inzicht te verwerven, maar wel als munitie om onze tegenstanders te verslaan? Waarom slagen we in een team er zo weinig in consensus te bereiken?

Tijdens deze lezing probeert Ruben Mersch deze vragen te beantwoorden. Daarbij verwijst hij gretig naar de nieuwste inzichten van psychologen, antropologen, biologen, filosofen en een achttiende-eeuwse predikant met een voorliefde voor biljart. Hij komt tot een ontnuchterende conclusie: niet onze ratio, maar wel onze emoties zijn heer en meester over ons denken. Maar er is ook hoop. Zelfs als mensen diep ingegraven zitten in de loopgraven van hun eigen gelijk, zijn er toch nog manieren om hen te bereiken.
Ruben zal zeer concreet handvaten aanreiken om polarisering om te buigen, in je team, in je organisatie, in je klas of school. NIEUWSGIERIGHEID, het beste tegengif...

Planning:
19 uur: ontvangst met een hapje en drankje
19.30 uur: start event en lezing
21.00: receptie, waarbij je nog wat kan nababbelen of netwerken naar hartelust.

We hopen jou en je collega's te mogen ontmoeten.

Het Vormingscentrum team

Kostprijs

Het netwerkevent is gratis. (Opm.: op het inschrijvingsformulier wordt gevraagd naar je betaalwijze. Gelieve willekeurig een betaalwijze aan te klikken, er zal geen factuur volgen)

(Foto: Read My Lips)
Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.