Opleiding_1857


Lezingencyclus 2020: Wereldwijde vervolging van christenen (TURNHOUT, 11/02/2020)

Contactpersoon: Dirk Godecharle
Emailadres: dirk.godecharle@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. Pastorale Eenheid Clara van Assisi

Pieter Bauwens (°1974) is een geboren Gentenaar die in Aalst woont, getrouwd en vader van drie kinderen. Studeerde godsdienstwetenschappen en communicatiewetenschappen aan de KULeuven. Na enkele jaren als journalist, werd hij leraar godsdienst aan het VTI van Dendermonde. Via een engagement bij de Vlaamse Volksbeweging kwam hij opnieuw in de journalistiek als hoofdredacteur van Doorbraak. Doorbraak verzelfstandigde en werd in 2014 Doorbraak.be een online opiniesite. Als journalist volgt Pieter communautaire politiek in België, maar ook de kerk en de laatste jaren ook de wereldwijde vervolging van christenen.Doelgroep

alle geïnteresseerden

De lezing gaat door van 19.30 u. tot 22 u.
op dinsdag 11 februari in de grote aula
van Campus HIVSET, Herentalsstraat 70 in Turnhout

Programma

De wereldwijde vervolging van christenen is een onderbelicht probleem. Vaak door de religieblindheid van journalisten en politici, westerlingen in het algemeen eigenlijk. Nochtans is er aan informatie geen gebrek, cijfers, getuigenissen, alles is er. Ik neem je graag mee op een wereldreis en we bekijken de situatie van de christenen in die landen. In sommige heeft 99% van de christenen er te maken met vervolging, vernedering of discriminatie. En hoe zit het in Europa? En kunnen/moeten we daar als christelijke gemeenschap iets aan doen?

Kostprijs

Deelname is gratis.

Je moet enkel je aanwezigheid doorgeven via een e-mail aan administratie-vc@hivset.be

Getuigschrift

aanwezigheidsattest

Betalingsmogelijkheden

Indien je de lezingencyclus wil ondersteunen, kan je vrije bijdrage leveren.

Betaald educatief verlof

n.v.t.

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.