Samen in Beweging (Waregem, 24/10/2019)

Contactpersoon: team chronische zorg waregem
Emailadres: vormingscentrum-waregem@hivset.be

Waar? Vormingscentrum Waregem, Westerlaan 73
Wanneer? Donderdag 24 oktober 2019 van 9u30 tot 16u


Maximum aantal deelnemers: 12Doelgroep

Alle medewerkers uit woonzorgcentra, dagcentra, ziekenhuizen en psychiatrische voorzieningen, gentle clowns, mantelzorgers, die omgaan met personen met stoornissen in de waarneming (dementie, verstandelijke beperking, stoornis in motoriek….)

Programma

In de begeleiding van personen met stoornissen in de waarneming komen heel veel vragen op ons af. Taal is meestal ontoereikend, komt niet aan, wordt niet (of verkeerdelijk) geïnterpreteerd. En dan zijn wij als begeleider meestal onthoofd van ons belangrijkste communicatiemiddel. Hoe kunnen we ons duidelijk maken, hoe kunnen we bereiken, hoe kunnen we SAMEN BELEVEN? Deze dag gaat over AFSTEMMEN - TOENADEREN - AANRAKEN - BEWEGEN.

Welke middelen kunnen we aanwenden om elkaar te vinden? Hoe beleeft de zorgvrager zichzelf in relatie tot de wereld om zich heen en de zorggever? Misschien moeten we het niet hebben over hoe WIJ ons duidelijk willen maken, maar eerder afvragen wat wil de ANDER ons vertellen. Het gaat om bewust worden van het eigen handelen en wat dit teweegbrengt bij de ander.
Deze aspecten worden toegelicht via ervaringsgerichte oefeningen om tot inzichten te komen. Door zoekend te reageren (belevingsgericht werken) komen we samen in beweging tot een kwaliteitsvolle (zorg)relatie. Mi sento… Ik voel mij… samen in beweging. De docent inspireert zich voor deze vorming vanuit zijn opleidingen ergotherapie kinesitherapie en osteopathie en specifiek het concept van basale stimulatie (Andreas Frölich) en sensorische integratie.

Kostprijs

80€ (inclusief cursusmateriaal en broodjeslunch)

Getuigschrift

Attest van deelname

Betalingsmogelijkheden

We beschikken over een erkenning i.h.k.v. de KMO-portefeuille voor opleidingen. Gelieve dit te melden bij inschrijving.
Voor deze opleiding kan je enkel gebruik maken van de KMO-portefeuille indien je met meerdere collega's komt (het totale inschrijvingsbedrag moet meer dan 100 euro bedragen).
Raadpleeg onze voorwaarden onderaan deze pagina.

Betaald educatief verlof

Niet van toepassing

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.