Opleiding_1677


Humor in de zorg in het omgaan met personen met dementie (Turnhout, 26/02/2019) VOLZET

Contactpersoon: team chronische zorg
Emailadres: vormingscentrum-chronische@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. Neuze Neuze vzw -Contactclowns in de zorg

Waar? Vormingscentrum Hivset Turnhout, Herentalsstraat 70
Wanneer? Donderdag 26 februari van 13u tot 16u

DEZE VORMING IS VOLZET

Maximum aantal deelnemers: 3Doelgroep

Zorgverleners/medewerkers die omgaan met mensen met dementie in een woonzorgcentrum, geriatrische afdeling, thuiszorg, maatschappelijk werkers die advies geven aan mantelzorgers….

Programma

Humor kan veel betekenen in de communicatie met mensen met dementie. Het kan zorgvrager en zorggever dichter bij elkaar brengen waardoor communiceren makkelijker wordt. De gevoelens en emoties blijven bijzonder levendig. Zonder de ‘filter’ van het verstand worden deze mensen zelfs gevoeliger voor wat ‘in de lucht hangt’, voor de humor van mensen met wie ze praten, voor de sfeer in huis. Lachende gezichten om je heen zien maakt mensen rustig en gelukkig. Horen lachen is ook een vorm van communicatie. De kleine vreugdes van alledag bieden kansen om blij te zijn. En met humor kun je tal van moeilijke situaties ontmijnen en overwinnen.
In deze vorming laten we ons inspireren vanuit de ervaringsgerichte kennis van een contactclown. Via videomateriaal en kleine oefeningen vanuit onze verbeelding krijgen we zicht op wie deze tedere contactmakers zijn en hoe zij werken. Wat kunnen wij van hen leren om de kwaliteit van de zorgbenadering te verhogen? Dit is geen opleiding tot clown maar wel een leuke vorming waar je vanuit de grondhouding van een contactclown met een andere bril leert kijken, voelen en luisteren. We leggen tevens de link met de animatieve grondhouding. Je gaat naar huis met heel wat bruikbare tips om zonder rode neus deugddoend contact te maken.

Geert Baetens is maatschappelijk werker met specialisatie dementie, en een passie voor gentle clowning. Verder is hij stichter van ‘Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze vzw’.

Kostprijs

40€ (inclusief cursusmateriaal)

Getuigschrift

Ja

Betalingsmogelijkheden

We beschikken over een erkenning i.h.k.v. de KMO-portefeuille voor opleidingen. Gelieve dit te melden bij inschrijving.
Voor deze opleiding kan je enkel gebruik maken van de KMO-portefeuille indien je met meerdere collega's komt (het totale inschrijvingsbedrag moet meer dan 100 euro bedragen).
Raadpleeg onze voorwaarden onderaan deze pagina.

Betaald educatief verlof

Niet van toepassing

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.