Opleiding_1667


HICO: Handvatten Interculturele Communicatie in de zorg (Waregem, 25/04/2019)

Contactpersoon: team diversiteit waregem
Emailadres: vormingscentrum-waregem@hivset.be

Heb je het soms lastig met iemand die hier al vele jaren woont maar geen woord Nederlands spreekt? Vind je het moeilijk om te communiceren met zorgvragers die de taal niet kennen? Ben je op zoek naar tools om de vertrouwensrelatie uit te bouwen? Merk je soms een grote kloof tussen de verwachtingen van zorgvragers en die van jou…misschien is deze vorming wel boeiend en leerrijk voor jou:

HICO = handvatten interculturele communicatie

Wanneer? Donderdag 25 april van 13u tot 16u

Waar? Vormingscentrum HIVSET, Westerlaan 73, Waregem


Maximum aantal deelnemers: 12Doelgroep

Alle medewerkers (verzorgende, zorgkundigen, verpleegkundigen, paramedici,...) werkzaam in de zorgsector

Programma

Omgaan met diversiteit is immers een basiscompetentie vandaag. Het brengt nochtans ook spanning, onzekerheid en frustraties met zich mee. Maar er is vaak al heel veel kennis aanwezig in de organisatie. Onbewust doen we vaak al zoveel goede dingen.
Wij ontwikkelden deze methodiek om diversiteit op een professionele, interactieve manier te brengen. Via kennisvragen, doe-opdrachten, stellingen en casussen verkennen we het hele domein van diversiteit, met een sterke focus op ‘communiceren met de diverse zorgvrager’, want alles is immers communicatie. Op deze manier kan aanwezige expertise aan bod komen, kunnen ervaringen op een veilige manier worden gedeeld, kunnen tips worden uitgewisseld, kunnen handige tools bekeken worden… De begeleider bezit de nodige expertise om alles in goede banen te leiden en input te geven.

Kostprijs

40€ inclusief cursusmateriaal

Getuigschrift

Attest van deelname

Betaald educatief verlof

Niet van toepassing

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.