Opleiding_1567


Vervolgtraject Gentle clowning: (Her)ontdek je eigen Clown (Antwerpen, 10 opleidingsdagen)

Contactpersoon: team chronische zorg
Emailadres: vormingscentrum-chronische@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze vzw

Waar? Brede School Het Keerpunt, Prins Leopoldstraat 51, 2140 Antwerpen op wandelafstand van het centraal station van Antwerpen

Wanneer?
7 vormingsdagen : 30 april, 07, 14, 21 mei en 04, 11 en 18 juni 2019 telkens van 9u30 tot 16u
3 stagedagen: 2 dagen in een voorziening voor personen met dementie en 1 dag in een voorziening voor mensen met een beperking

NOG 2 PLAATSEN VRIJ


Maximum aantal deelnemers: 12Doelgroep

Cursisten die reeds de introductiemodule Gentle clowning gevolgd hebben of ervaring hebben met clownerie

Programma

Tijdens deze zoektocht gaan we intensief gedurende 10 opleidingsdagen (7 dagen vorming + 3 dagen stage) dieper ons clown zijn verkennen. We leren wat de kracht van nieuwsgierige observatie is, het volledig openstaan voor de ander; om van daar uit te spelen met wat er reeds is, zonder iets te moeten bewijzen. We leren in het hier en nu te zijn en met een fundamentele "JA" op elke situatie in te spelen. We leren met plezier, met een deugniet-achtig gevoel, de regels te overtreden.

Tijdens deze module werken we meestal in duo. We gaan tijdens korte improvisaties, ons zijn, onze stem, onze beweging, onze emoties, leren aanwenden om een spel uit te bouwen. We leren spelen in verschillende energie niveaus, spelen met hogere en lagere status. We verkennen het gebruik van poppen en objecten. We onderzoeken hoe de ruimte waar we zijn met ons meespeelt.

We bundelen, elk voor zich (met persoonlijke begeleiding door de docent), deze verworven skills in onze eigen clown. We geven hem een naam, een uiterlijk, een koffertje met spullen.

Er is ook nog 1 dag voorzien waarbij we worden ondergedompeld in de wereld van dementie en verstandelijke beperkingen. Misschien ken je één van deze terreinen al wat, maar toch zal je veel bewuster worden, een nieuwe bril aangereikt krijgen, nieuwe inzichten.

We gaan fris en fragiel, onder begeleiding van een coach, drie keer stage lopen in een zorgcentrum, twee dagen bij mensen met dementie en één dag bij personen met een verstandelijke beperking. We toetsen onze Gentle clown in verbondenheid met de bewoners, en het personeel.

We zijn blij met wat goed gaat, we aanvaarden als iets niet lukt. We werken in een ploeg van vier clowns en de coach; we spelen zelf, we observeren elkaar, en ontvangen feedback van de coach. We evalueren samen met leden van het personeel.

Kostprijs

750€

Getuigschrift

Attest van deelname

Betalingsmogelijkheden

We beschikken over een erkenning i.h.k.v. de KMO-portefeuille voor opleidingen. Gelieve dit te melden bij inschrijving.
Raadpleeg onze voorwaarden onderaan deze pagina.

Betaald educatief verlof

Mits goedkeuring, in aanvraag

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.