Opleiding_1512


Dialectische gedragstherapie (TURNHOUT, 14/01/2019)

Contactpersoon: Nadine Maes
Emailadres: nadine.maes@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. HIVSET TURNHOUT

Dialectische gedragstherapie
Op maandag 14/01/2019 van 8u30 tot 16u10 op HIVSET campus Herentalsstraat 70 2300 Turnhout


Maximum aantal deelnemers: 25Doelgroep

Voor alle geïnteresseerden staat deze vorming open. Deze vormingsdag wordt aangeboden als onderdeel binnen de module referentiepersoon geestelijke gezondheidszorg.
Ook voor behoud BBK/BBTGGZ

Programma

De dialectische gedragstherapie is een therapie voor mensen met een ernstige borderlineproblematiek. Dialectische gedragstherapie wordt gezien als evidence-based medicine.

DGT heeft als doel het aanleren van verschillende vaardigheden om zo goed mogelijk op problemen te reageren. De therapie is voornamelijk gekoppeld aan problemen die kenmerkend zijn voor iemand met een BPS, zoals bijvoorbeeld relationele problemen, gedrags- en impulsbeheersing, instabiele identiteit, emotioneel labiel zijn en cognitieve stoornissen. Kort samengevat leert de cliënt zijn gedrag en gedachten te 'managen'. Cliënten leren zich bewust worden van de manier waarop zij reageren, denken en voelen, en hier effectief op te reageren.

Ellen Sleuwaegen, Psycholoog op de afdeling De Spinnaker in het psychiatrisch ziekenhuis Duffel – vzw Emmaüs zal op deze vormingsdag DGT toelichten en een basis meegeven om er mee aan de slag te gaan in de praktijk.

Kostprijs

85€ ( cursusmateriaal, broodje en koffie inbegrepen)

Getuigschrift

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Betalingsmogelijkheden

We beschikken over een erkenning i.h.k.v. de KMO-portefeuille voor opleidingen. Gelieve dit te melden bij inschrijving.
Voor deze opleiding kan je enkel gebruik maken van de KMO-portefeuille indien je met meerdere collega's komt (het totale inschrijvingsbedrag moet meer dan 100 euro bedragen).
Raadpleeg onze voorwaarden onderaan deze pagina.

Betaald educatief verlof

Niet van toepassing

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.