Opleiding_1467


Euthanasie en psychiatrie (TURNHOUT,26/03/18)

Contactpersoon: Nadine Maes
Emailadres: nadine.maes@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. HIVSET TURNHOUT

Euthanasie in de psychiatrie. Het is een alternatief voor zelfdoding. De euthanasiewet laat het ook toe. Toch staan veel hulpverleners huiverig tegenover deze optie. Er is nog veel onwetendheid en een gebrek aan expertise. Met deze vorming willen hier aan tegemoet komen

Docent: Guy Hannes, coördinator PNAT

Maandag 26/03/2018 van 12u40 tot 16u10


Maximum aantal deelnemers: 25Doelgroep

Verpleegkundigen (WZC, algemeen ziekenhuis, thuiszorg, psychiatrische setting,...)

Ook voor behoud BBK/BBT psychiatrie.

Programma

Mensen met een psychiatrisch ziektebeeld zoals schizofrenie of een bipolaire stoornis, zonder uitzicht op verbetering, kunnen psychisch erg lijden. Zo erg dat ze een doodswens hebben. De euthanasiewet maakt geen onderscheid tussen lichamelijk of geestelijk lijden, maar het is wel zo dat het lijden van een psychiatrische patiënt moeilijker te duiden is.

Er zijn zowel grote tegenstanders van euthanasie bij psychiatrische patiënten, als voorstanders. Sommige psychiaters zouden euthanasie binnen de psychiatrie zelfs liever verboden zien. Regelmatig komt dit thema dan ook aanbod in de media. Maar hoe sta jij hier als verpleegkundige tegenover. Ben jij op de hoogte van de wetgeving i.v.m. de euthanasiewet, betreffende psychiatrische patiënten. Met deze vorming willen aan u vragen tegemoet komen.Kostprijs

40 euro, incl cursusmateriaal en koffie/thee.

Getuigschrift

Na de vorming ontvang je een attest van aanwezigheid.

Betalingsmogelijkheden

We beschikken over een erkenning i.h.k.v. de KMO-portefeuille voor opleidingen. Gelieve dit te melden bij inschrijving.
Voor deze opleiding kan je enkel gebruik maken van de KMO-portefeuille indien je met meerdere collega's komt (het totale inschrijvingsbedrag moet meer dan 100 euro bedragen).
Raadpleeg onze voorwaarden onderaan deze pagina.

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.