Vormingstraject: Goed omgaan met mensen met dementie en hun mantelzorgers.(start 23/1/2018)

Contactpersoon: Chris Francken
Emailadres: chris.francken@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. ECD Tandem

Waar? Lille, Heieind 10A , deSpiegeling
Wanneer? 23/1 , 20/2 , 27/3, 24/4 telkens van 18 tot 22u


Maximum aantal deelnemers: 12Doelgroep

verzorgenden, zorgkundigen, verpleegkundigen, ...

Programma

Goed 'communiceren' met mensen met dementie en hun mantelzorgers is maar mogelijk indien je de juiste golflengte kan vinden waarop zij zich bevinden. Met dit traject willen we door het aanbieden van theoretische kaders gekoppeld aan oefeningen, de zorgverlener een brede communicatieve basis en inzichten meegeven die ze dadelijk kunnen toepassen in hun werkveld.

Module 1: Wat beleeft de persoon met dementie?
Vanuit belevingservaringen (VR-bril en andere belevingsoefeningen) worden we geconfronteerd hoe onze verbale en non-verbale communicatie impact kan hebben op een persoon met dementie.

Module 2: Hoe kunnen we persoonsversterkend handelen met de persoon met dementie?
We maken kennis met de psychologische behoeften volgens Tom Kitwood waarbij het persoonsversterkend handelen centraal staat. In deze module gaan we actief aan de slag via een interactief rollenspel.

Module 3: Oog voor mantelzorg.
Deze module belicht via een interactieve oefening het perspectief van de mantelzorger. Maar ook het oogpunt van de persoon met dementie en de hulpverlener staan hierbij centraal. Een continue intense maar eerlijke samenwerking binnen deze driehoeksverhouding is de oefening.

Module 4: Supervisie/morele beraden en toelichting van het lerende netwerk

Doorheen het vormingstraject wordt de cursist aangeleerd om systematisch te reflecteren over zijn/haar communiceren. Dit proces van zelfreflectie wordt ondersteund door een persoonlijk coachingsgesprek.

Kostprijs

165 euro : voor de 4 modules en 1 u persoonlijke coaching

Na het vormingstraject is er vrijblijvend de mogelijkheid om deel te nemen aan een lerend netwerk dat ingaat vanaf april tot december 2018. Het gaat hier over 7 fysieke bijeenkomsten van telkens 1,5u en deelname aan een digitaal platform. Deelname hieraan kost éénmalig 45 euro.

Getuigschrift

ja

Betalingsmogelijkheden

We beschikken over een erkenning i.h.k.v. de KMO-portefeuille voor opleidingen. Gelieve dit te melden bij inschrijving.
Voor deze opleiding kan je enkel gebruik maken van de KMO-portefeuille indien je met meerdere collega's komt (het totale inschrijvingsbedrag moet meer dan 100 euro bedragen).
Raadpleeg onze voorwaarden onderaan deze pagina.

Betaald educatief verlof

n.v.t

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.