Opleiding_1424


Religie, geweld en beeldvorming (TURNHOUT, 15/10/2018)

Contactpersoon: Dirk Godecharle
Emailadres: dirk.godecharle@hivset.be

Spreker: Jonas Slaats
Als schrijver en vredesactivist beweegt Jonas Slaats (Gent, 1980) zich steeds op de snijlijn van mystiek en maatschappijkritiek. Spiritueel wortelt hij zich in de christelijke traditie, maar hij verdiepte zich ook in verschillende Oosterse religies. Na zijn filosofische, antropologische en theologische studies werd hij actief in verschillende vormen van lokaal en internationaal vredeswerk – vaak met een focus op het multiculturele samenleven. Zo was hij o.a. campagnecoördinator van de Vlaamse Vredesweek en zakelijk coördinator van MANA, het Expertisecentrum Islamitische Culturen. Op dit moment is hij inhoudelijk medewerker bij Kif Kif, een beweging die strijdt tegen discriminatie en voor meer gelijkwaardigheid.Doelgroep

alle geïnteresseerden - U kan inschrijven op administratie-vc@hivset.be

Deze lezing gaat door van 19.30 u tot 22 u.

Programma

Een basisintuïtie van ons moderne wereldbeeld luidt dat religie een bijzonder ontvlambaar en gevaarlijk kantje in zich draagt. Onze seculiere samenleving zorgt er daarom voor dat religie niet al te veel invloed krijgt in de publieke ruimte en dat geweld wordt ingedijkt. Deze basisintuïtie vinden we over het algemeen vanzelfsprekend. De hedendaagse spanningen rond islam, extremisme en terrorisme lijken alleen maar een actuele bevestiging van hun evidentie. Wie deze fenomenen wat grondiger onder de loep neemt, kan nochtans heel wat nuances ontdekken en inzien dat de realiteit veel complexer in elkaar steekt. Daarom zal Jonas Slaats in deze lezing de verschillende verbanden tussen religie, geweld en beeldvorming ontrafelen.

Kostprijs

Deelname is gratis.

Je moet enkel je aanwezigheid aankondigen via een e-mail naar administratie-vc@hivset.be
Indien je de lezingencyclus wil ondersteunen kan je een vrije bijdrage leveren.

Getuigschrift

aanwezigheidsattest verkrijgbaar

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.