Opleiding_1422


God is een vluchteling. De terugkeer van het christendom in de Lage Landen (TURNHOUT, 04/06/2018)

Contactpersoon: Dirk Godecharle
Emailadres: dirk.godecharle@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. Pastorale Eenheid Clara van Assisi

Spreker: David Dessin
David Dessin studeerde filosofie aan de KULeuven, werkte enkele jaren voor de Leuvense en Antwerpse universiteiten, voor hij de overstap naar de politiek maakte. Sinds 2015 werkt hij voor de studiedienst van de N-VA als adviseur ideologie. In zijn vrije tijd schrijft hij boeken, waaronder het ‘God is een Vluchteling. De terugkeer van het christendom naar de lage landen’ (Polis 2017) dat bekroond werd als 'beste theologische boek 2017' in het Nederlandse taalgebied.Doelgroep

alle geïnteresseerden - U kan inschrijven op administratie-vc@hivset.be.

Programma

God is terug en woont in Europa. 13 miljoen christenen in Europa zijn van buiten Europa afkomstig. Waarom horen we nooit iets over hen? Over de vervolgde christenen onder hen? David Dessin beschrijft het verhaal achter de verborgen terugkeer van het christendom in de Lage Landen. Zijn zoektocht naar de nieuwe christenen voert hem mee door duizenden jaren vergeten geschiedenis, van de oudste christelijke kloosters in het Midden-Oosten tot het verre India, China en Ethiopië. In een postchristelijk Europa kunnen de religieuze nieuwkomers voor zowel christenen als niet-christenen een bijzonder ongemakkelijke spiegel vormen.

Kostprijs

Deelname is gratis.

Je moet enkel je aanwezigheid aankondigen via een e-mail naar administratie-vc@hivset.be
Indien je de lezingencyclus wil ondersteunen kan je een vrije bijdrage leveren.

Getuigschrift

aanwezigheidsattest verkrijgbaar

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.