Opleiding_1334


Menopauze, uitgebloe(i)d? Vol energie en zelfvertrouwen (TURNHOUT, 05/03/2018)

Contactpersoon: Karen Segers
Emailadres: karen.segers@hivset.be

De menopauze is een natuurlijk proces, elke vrouw krijgt ermee te maken. Er rust nog vaak een taboe op het onderwerp en er is veel onwetendheid. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste tekenen van de menopauze zich al 10 jaar eerder – rond je 40ste – aandienen?
Je weet vast dat de overgang gepaard kan gaan met sterke stemmingwisselingen, maar wat gebeurt er nu eigenlijk in je lichaam? Welk effect hebben de hormoonschommelingen op je gevoels- en seksleven? Wat kan je doen met hormoontherapie? Heeft de pil invloed op wanneer de overgang begint? Krijgen alle vrouwen klachten? Wat kan je zèlf doen om deze klachten aan te pakken? En hoe met goesting in je job staan na je 50ste? Zomaar een paar vaak gestelde vragen samenhangend met deze levensfase.
Goed geïnformeerd aan deze levensfase beginnen en weet hebben van de signalen, is essentieel om vitaal je 2de levenshelft te beginnen en met zelfvertrouwen en vol energie ook na je 50ste professioneel actief te zijn. Zelfzorg en de juiste ondersteuning hierbij maken een wereld van verschil!


Maximum aantal deelnemers: 16Doelgroep

Alle 40+ zorgverleners: (hoofd)verpleegkundigen en zorgkundigen, animatoren, ergotherapeuten, kinesisten, en alle andere geïnteresseerden

Programma

Namiddagvorming: 14.00 – 17.00, maandag 5 maart 2018

Deze vorming gaat door op de Hivset campus

Eva Leens (1966) is verpleegkundig menopauzeconsulent. Ze is ook holistisch therapeut, wetenschappelijk geschoold (Master in de ziekenhuiswetenschappen en MaNaMa in Volksgezondheid), opgeleid in Oosterse meditatie– en ontspanningstechnieken én ze is ervaringsdeskundige. Ze neemt je mee in een interactieve lezing over deze levensfase. Op een heldere manier toont Eva wat de menopauze voor jou kan betekenen. Niet alleen fysiek en emotioneel maar zo je wilt ook mentaal en spiritueel. Je krijgt tips om gezond en veerkrachtig de tweede fase van je leven te beginnen. Een fase met nieuwe uitdagingen en kansen!

Kostprijs

40 euro ( koffie en cursusmateriaal inbegrepen)

Getuigschrift

Je ontvangt van aanwezigheid

Betalingsmogelijkheden

De inschrijving is pas definitief na inschrijving.

Betaald educatief verlof

nee

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.