Spelen met diversiteit : een inspiratiedag om methodieken te leren kennen (TURNHOUT, 05/06/2018))

Contactpersoon: Lieve Lenaerts
Emailadres: lieve.lenaerts@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. Expertisecentrum DoorElkaar Hivset Campus

We kunnen er niet omheen. We leven in een superdiverse samenleving. Hierin hebben we allemaal onze verantwoordelijkheid te dragen om verbinding te creëren. Hoe gaan we als team om met diversiteit? Welk spel is handig om in een klascontext te gebruiken? Welke filmpje kan een gesprek met leerlingen, collega's op weg zetten? Hoe doe ik dat dan? Vaak is het niet eenvoudig en missen we concrete handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens deze dag dompelen we je onder in verschillende methodieken die je zelf kan gebruiken binnen je organisatie, team of school.

Waar? Hivset Campus Turnhout, Herentalsstraat 70.
Wanneer? Op 5 juni 2018 van 8.45 uur tot 13 uur.


Maximum aantal deelnemers: 16Doelgroep

Leerkrachten, hulpverleners, clb medewerkers, zorgverleners, begeleiders, ... eenieder die diversiteit op een professionele wijze wil implementeren.

Programma

Op deze dag willen we diverse methodieken i.v.m. het omgaan met diversiteit laten ervaren: omgaan met diversitiet in de samenleving, vooroordelen herkennen, verbinding leggen, dialogeren, eigen identiteit verkennen, mechanismes van insluiting en uitsluiting, witte privileges...
We maken een overzicht van diverse methodieken, wat ze precies willen laten ervaren, met welke doelgroepen die kunnen worden gespeeld. We willen zeer eenvoudige materialen aanreiken, zodat u niet altijd ver moet zoeken.
We ontwikkelden zelf ook enkele methodieken, het HICO spel en 'op de vlucht'. Deze dag is een kans om deze ook te mogen ervaren.

We ervaren zelf en we koppelen terug in groep: Welke methodiek zou bruikbaar zijn in je organisatie? Wat is nodig? Hoe doe ik de nabespreking?...

Op het einde van de dag bezorgen we ook handige overzichtslijsten van spellen, filmen...
De docAtlas bibliotheek werkt hiervoor met ons samen.

Begeleiders: Griet Severeyns en Lieve Lenaerts...

Kostprijs

47 euro

Getuigschrift

U ontvangt een attest van aanwezigheid

Betaald educatief verlof

Niet van toepassing

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.