Lerend netwerk taalcoaching (TURNHOUT,2017-2018)

Contactpersoon: Lieve Lenaerts
Emailadres: lieve.lenaerts@hivset.be

Deze opleiding is een initiatief i.s.m. expertisecentrum DoorElkaar Hivset Campus

Misschien hebt u in het verleden al heel wat vorming gevolgd omtrent 'taal' en 'taalbeleid'.
Misschien zit u toch wel een beetje op een eiland op uw school?
Zin om samen met andere taalcoaches te leren, uit te wisselen?
Dan is dit lerend netwerk iets voor jou.

Waar? Hivset Campus, Turnhout, Herentalsstraat 70.
Wanneer? op 10/11/17 en 26/01/18, op 23/03/18 en 25/05/18.

Maximum aantal deelnemers: 14Doelgroep

Dit lerend netwerk rond taalbeleid richt zich naar taalcoaches of ander onderwijspersoneel die het taalbeleid in hun secundaire school naar een hoger niveau willen tillen.


Minimum aantal deelnemers: 10

Programma

In een lerend netwerk wisselen diverse deelnemers, vanuit een gezamenlijke interesse, doelbewust kennis en ervaringen uit. Zo ontwikkelen ze nieuwe inzichten, oplossingen of werkwijzen.

We vertrekken hierbij vanuit een theoretisch kader, maar gaan daarbij vooral op zoek naar de talloze acties en keuzes die i.h.k.v. een taalbeleid kunnen genomen worden: keuze van handboeken, taal in niet-taalvakken, communicatie met ouders, inschrijvingsbeleid, taalgebruik op de speelplaats, thuistaal, school- en instructietaal, taalontwikkeling bevorderende werkvormen, evaluatiemethodes, het bereiken van ALLE leerlingen, (taal)remediëring, hoe collega’s meekrijgen, taalleerlijnen, samenwerking met externen...
In een lerend netwerk worden ervaringen uitgewisseld en wordt er geleerd van elkaar. Het doel is samen verder te groeien in het taalbeleid van ieders school.
Als je graag wil deelnemen aan het lerend netwerk verwachten we dat je bezig bent met de boeiende materie van taalbeleid en dat je een aantal ontwikkelingsvragen hebt, die je graag in groep wil bespreken.

Vele materialen, tips en tools kunnen worden uitgewisseld.

Lesgever: Nadine Ceulemans, lic. Germ. Fil + G.H.S.O. – postacademische opleiding “Didactiek Nederlands aan anderstaligen” – taalondersteuner HIVSET (t.e.m. 2015) – ervaring in het begeleiden van intervisiegroepen in diverse settings.


Het lerend netwerk gaat door op vier vrijdagen, telkens van 9 tot 12 uur.

Kostprijs

140 euro

Getuigschrift

U krijgt een attest van aanwezigheid

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.