Opleiding_1216


De Islam in crisis: implicaties voor het christendom en jodendom (TURNHOUT, 6/11/2017)

Het programma voor 2017 loopt van januari tot en met december. Er is maandelijks een lezing, met uitzondering van de vakantiemaanden. Het aanbod poogt een optimale mix te verschaffen van wereldse en religieuze thema’s en onderwerpen. Ze zijn zorgvuldig gekozen en zullen worden verzorgd door de beste sprekers in het domein die we konden vinden. Er zal tijdens iedere lezing ook ruimte zijn voor reflectie, vraagstelling en publiek debat.
Alle lezingen gaan door in de grote aula van Campus HIVSET in de Herentalsstraat 70 in Turnhout. De lezingen starten om 19.30 u. en eindigen rond 22 u.Doelgroep

Iedereen met een gezonde interesse voor levensbeschouwelijke vraagstukken vanuit een geloofs- en/of intellectueel perspectief. Jong en oud, gelovig en niet gelovig zijn allen welkom.

INSCHRIJVEN VOOR 1 LEZING, MEERDERE LEZINGEN OF DE VOLLEDIGE REEKS: mail naar administratie-vc@hivset.be met volgende gegevens: aantal personen + namen + gsm/tel.
Info: http://www.vormingscentrum.hivset.be/

Programma

Meer en meer leven Joden, christenen en moslims samen in alle grote steden van onze planeet. Zullen ze samenleven in vrede of op voet van oorlog? Heeft het zin te dromen van monoculturele steden of landen? Zullen we in afzonderlijke getto’s en afgesloten “compounds” naast elkaar heen leven? Of mogen we hopen op een samenleving in vredevolle aanvaarding van elkaars verscheidenheid? Wat zijn daarvoor dan de voorwaarden?

Hendrik Hoet studeerde klassieke talen en theologie in Leuven en Rome. Hij werd tot priester gewijd in 1977. Hij is doctor in de theologie en doceerde Bijbeltheologie aan verscheidene instellingen. Momenteel is hij in het bisdom Antwerpen verantwoordelijk voor de relatie met de andere christelijke kerken en de andere godsdiensten. Hij is pastoor van de Sint-Carolus Borromeusparochie en kerkelijk assistent van de Gemeenschap van Sant'Egidio in België.

Jamal Maftouhi zag het levenslicht in El Hoceima (Marokko) in een Berberse familie. Toen hij zeven was, emigreerde zijn familie naar België. Hij ging op school in het Technisch Instituut Don Bosco in Hoboken. Nadien studeerde hij Koranleer in Groot-Brittannië (Dewsbury) en islamitische rechtspraak in Syrië (Damascus). Jamal Maftouhi doceert islamitische godsdienst in het atheneum van Boom en is actief in verschillende moskeeën in Antwerpen en Vlaanderen waar hij geregeld preekt in het Arabisch en het Nederlands.

Aharon Malinsky werd geboren in Antwerpen waar hij op school ging in de joodse school Tachkemoni. Hij studeerde informatica aan het Jerusalem College of Technology en volgde rabbinale studies aan verscheidene instituten in Israël. Hij doceert de Bijbel, modern en Oudhebreeuws en Joodse geschiedenis aan het Instituut voor Joodse Studies van de Universiteit Antwerpen. Hij is lid van de Raad van de Shomre Hadass, de grootste joodse gemeente van Antwerpen. Hij treedt soms op als voorzanger in de synagoge van Mainz, Duitsland.

Kostprijs

vrije bijdrage

Getuigschrift

attest van aanwezigheid op aanvraag

Betaald educatief verlof

nvt

Door in te schrijven verklaar je je akkoord met onze voorwaarden.

 
Wij zijn erkend in het kader van opleidingscheques, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Klik hier voor meer informatie.
 
Interesse in vorming of begeleiding op maat van uw organisatie? Klik hier.